CPO

VOC Zeemagazijn Delfshaven - Wonen in een Rijksmonument

VOC Zeemagazijn Delfshaven - Wonen in een Rijksmonument

Het markante VOC Zeemagazijn in historisch Delfshaven staat al enige jaren te wachten op een nieuwe invulling. Urbannerdam en Hulshof architecten hebben de mogelijkheden onderzocht of dit rijksmonument om te bouwen is naar bijzondere woningen met op een deel van de begane grond een kantoor. Het ziet er naar uit dat een haalbare ontwikkeling van dit schitterende gebouw mogelijk is.

Schipluiden

Schipluiden

In het CPO project Schipluiden hebben negen buren samen aan hun nieuwe woningen gebouwd. Op de plek van het oude gemeentehuis is een straatje ontstaan met twee vrijstaande woningen, twee twee-onder-een-kap woningen en een driekapper. Hulshof Architecten heeft samen met PKW alle woningen uitgewerkt. Duurzaamheid was een belangrijk aspect in dit project. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen en maar liefst acht van de negen woningen kregen een warmtepomp.

Amundsenhof

Amundsenhof

Het project betrof het herbestemmen van de bestaande Amundsen school met plein tot 7 nieuwe woningen in het school gebouw en de toevoeging van 3 woningen op het schoolplein. Dit geheel passend in de visie van de gemeentelijke monumenten traditie. De kopers haddn de tender voor de verkoop door de gemeente van het gebouw gewonnen met een ambitieus duurzaam plan en dat is nu gerealiseerd.