Klushuizen Eindstraat

Aan de Eindstraat in de wijk Eikendonk verkocht BrabantWonen in totaal vier kavels als zogenaamde Klushuizen. De zes woningen werden door de nieuwe eigenaren binnen een jaar opgeknapt en verbouwd tot vier woningen. Het was voor het eerst in 's-Hertogenbosch dat woningen als 'Klushuizen' werden aangeboden.  

De 'klushuizen' zijn bedoeld voor mensen die voor het eerst toetreden tot de kopersmarkt. Alleen mensen die nooit eerder een eigen woning hebben gehad, komen in aanmerking voor een klushuis. De vier nieuwe eigenaren van de klushuizen aan de Eindstraat vormden een vereniging en zijn samen, volgens het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), hun woningen gaan opknappen. Omdat op de woningen een monumentale status rustte, werd de buitenkant opgeknapt volgens een bestaand plan van een architect. Door samen kennis te delen, afspraken te maken over de indeling, zelf te klussen en samen in te kopen, kon het opknappen relatief goedkoop. De vier eigenaren werden door Hulshof Architecten ondersteund en van advies voorzien.

BrabantWonen verwachtte met de 'Klushuizen' te voorzien in een behoefte op de Bossche woningmarkt. Nieuwe initiatieven waren nodig om de woningmarkt weer in beweging te krijgen. De klushuizen dragen bij aan de vernieuwing van Eikendonk.

Brochure Klushuizen in de Eindstraat

Klik hier om de brochure te downloaden

Artikel Brabants Dagblad 25 juni 2012

Klik hier om het artikel te downloaden

Locatie

's-Hertogenbosch

Opdrachtgever

BrabantWonen

Realisatie

2012

Foto's