Terbregse.NL

De landelijke stichting De Regie en Steunpunt Wonen hadden in opdracht van de gemeente Rotterdam een voorstel uitgewerkt voor de ontwikkeling van 41 Bouwen In Eigen Beheer woningen.

Het project is gerealiseerd in samenwerking met de ontwikkelaar Proper Stok. Deze ontwikkelaar was op de achtergrond aanwezig en stelde zich naar de gemeente toe garant voor de ontwikkeling van het plan. Hierdoor waren de risico's voor de kopers minder groot.

Naast de architect huurden de kopers een adviseur in. De gemeente Rotterdam en de ontwikkelaar bewaakten de voortgang en het plan dat met name getoetst werd op de inpassing in de omgeving. Hulshof Architecten onderzocht welke mogelijkheden er op de plek waren. Er zijn 41 middeldure woningen gebouwd in de prijsklasse tussen de 134 en 182 duizend euro.

In het plan zijn vier verschillende types ontwikkeld. Er zijn eengezinswoningen, woningen met wonen op de verdieping en appartementen. De woningen kunnen verschillend worden ingedeeld en uitgebouwd met erkers, dakkapellen en dergelijke. Er werd bij de uitwerking veel aandacht geschonken aan duurzaam materiaalgebruik en energiebesparing.

Locatie

Nieuw Terbregge te Rotterdam

Opdrachtgever

Bewoners vereniging Terbregse.nl

Realisatie

2002

Foto's