PWV Vlinderbuurt

In januari 1996 werd het project Libellenstraat door Burgemeester en Wethouders aangewezen tot een actief project particuliere woningverbetering. Dit project is gelegen in het gebied van het project Bodemsanering Gasfabriekterrein Kralingen. De grond onder de panden van dit project is dan ook gesaneerd.

Door de gemeente werd het Organisatieburo Stadsvernieuwing aangetrokken om dit project particuliere woningverbetering te begeleiden. De Verenigingen van Eigenaren zijn wakker geschud en begeleid bij de besluitvorming om over te gaan tot het indienen van subsidieaanvragen. Verder zijn de eigenaren begeleid bij het selecteren van een architect. Nagenoeg alle eigenaren in dit project hebben hun opdracht uiteindelijk verstrekt aan het toenmalige bureau Hulshof & Nowotny Architecten.

De panden van het project Libellenstraat e.a. zijn oorspronkelijk ontworpen door de architect W. Th. Ten Bosch. Ieder pand bevat een begane grondwoning met tuin en op de 1e en 2e verdieping een bovenwoning met balkons en loggia's. De 3e verdieping wordt gedeeld door de twee bovenwoningen. De renovatie van het casco betrof de aanpak van het dak en de gevels. De pannendaken werden vernieuwd, de gevels werden gereinigd en gehydrofobeerd en de kozijnen, ramen en deuren werden grotendeels vervangen. In de bovenlichten werd het kleurige glas-in-lood behouden en deels hersteld. Per woning zijn individuele wensen zoals dubbel glas en het vernieuwen van sanitaire ruimten uitgevoerd.

Locatie:

Rotterdam

Opdrachtgever:

Diverse v.v.e

Realisatie:

Opgeleverd 1998-2001

Foto's