Amundsenhof

Het project betrof het herbestemmen van de bestaande Amundsen school met plein tot 7 nieuwe woningen in het school gebouw en de toevoeging van 3 woningen op het schoolplein. Dit geheel passend in de visie van de gemeentelijke monumenten traditie. De kopers haddn de tender voor de verkoop door de gemeente van het gebouw gewonnen met een ambitieus duurzaam plan en dat is nu gerealiseerd. 

In opdracht van de kopersgroep is een plan gemaakt waarbij zo veel mogelijk aan individuele wensen werd voldaan terwijl tegelijkertijd, doordat het  uitvoeren en ontwikkelen gezamenlijk werd gedaan, de kosten zo veel mogelijk werden beperkt.

Wat betreft de sloopwerkzaamheden werd gestreefd naar zoveel mogelijk hergebruik en het demonteren van onderdelen die door de bewoners zijn hergebruikt. Per woning zijn individuele opties na de aanbesteding toegevoegd om het plan op maat te maken.

In het plan waren ook alle duurzame maatregelen opgenomen zoals die door de kopersgroep bij de eerste plannen waren aangegeven. Er is op alle platte daken een sedum, mos en vetplantbegroeiing, aangebracht. Op deze daken zijn PV en PVT panelen voor elektriciteit opwekking gekomen. Het sedum onder de panelen geeft daarbij een hoger rendement. 

Energetisch werd gestreefd naar een optimale verhouding tussen comfort en duurzaamheid. In het plan werd het bestaande gebouw wat betreft de isolatie en EPc op een vergelijkbaar nieuwbouw niveau gebracht. 

Er is tevens een collectieve warmte-installatie met een duurzame bron aangelegd, die met de heipalen is mee gegaan.

Toelichting voorlopig ontwerp Amundsenhof

Klik hier om de toelichting voorlopig ontwerp te downloaden

Amundsenhofje tekeningen

Klik hier om de tekeningen te downloaden 

Amundsenhofje publicatie in ArchitectuurNL

Klik hier om de publicatie te downloaden

Locatie

Amsterdam

Uitvoering

In 2015 is het Amundsenhof opgeleverd.

Foto's