VOC Zeemagazijn Delfshaven - Wonen in een Rijksmonument

Het markante VOC Zeemagazijn in historisch Delfshaven staat al enige jaren te wachten op een nieuwe invulling. Urbannerdam en Hulshof architecten hebben de mogelijkheden onderzocht of dit rijksmonument om te bouwen is naar bijzondere woningen met op een deel van de begane grond een kantoor. Het ziet er naar uit dat een haalbare ontwikkeling van dit schitterende gebouw mogelijk is.

Nu zoeken wij toekomstige kopers met wie wij samen het gebouw kunnen gaan herontwikkelen door middel van particulier opdrachtgeverschap (CPO). CPO betekent dat de toekomstige kopers onder begeleiding van Urbannerdam en Hulshof zelf opdrachtgever worden voor de herontwikkeling van dit bijzondere gebouw. Gezamenlijk maken we het overall plan, individueel bepaalt iedere koper zelf hoe de eigen woning er uit komt te zien.

Het VOC Zeemagazijn is gebouwd in 1672 in opdracht van de 'Delftse kamer'van de VOC en is één van de vier nog resterende zeemagazijngebouwen in Nederland. Na 1800 deed het pand dienst als pakhuis en aan het einde van de 19e eeuw vestigde de soda & chemicaliënfabriek van Kortman & Schulte en later AKZO zich in het pand.

Een eerste verkenning laat zien dat er in het VOC-gebouw negen riante woningen en een kantoorruimte gerealiseerd kunnen worden. De woningen zullen beschikken over veel karakter door de grote eiken balkenplafonds en de kapverdieping met zijn historische spanten.

Het haalbaarheidsonderzoek vond plaats in de eerste helft van 2014. Het project start medio september 2017 en loopt tot en met 2018. Het is nog steeds mogelijk om in te schrijven!

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Els Dikland van Urbannerdam: 

Els Dikland
Urbannerdam
06 - 4631 40 95
e.dikland@urbannerdam.nl
www.urbannerdam.nl

In de winter van 2017/2018 zijn de funderingen gelegd en hierbij is een oude historische kelder gevonden! Deze zal in het plan worden opgenomen en bewaard blijven.

Ook verscheen op 15 januari 2018 een artikel op Elsevier: 'Voormalig VOC magazijn wordt opgeknapt'. Wat te doen met de sodavaten?

Documenten

Wonen aan het water in een Rijksmonument

Klik hier om de flyer te downloaden

Informatie verkoop en inschrijving

Klik hier om de verkoopinformatie te downloaden 

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden 

Klik hier om de financieringstoets te downloaden 

Klik hier om het inschrijfprotocol te downloaden 

Klik hier om de plattegrond met doorgangen te downloaden 

FAQ (veel gestelde vragen)

Klik hier om de meest gestelde vragen te downloaden 

Dagblad artikelen

Artikel uit Elsevier: 'Voormalig VOC magazijn wordt opgeknapt'. Wat te doen met de sodavaten?, 15 januari 2018.

Artikel uit de Metro, 'Rijksmonument Delfshaven wordt nieuw wooncomplex,' 21 mei 2014  

Artikel uit het AD, 'Woningen in VOC-pand. Plan voor herontwikkeling met negen particulieren,' 23 augustus 2014.

Locatie

Rotterdam

Uitvoering

De uitvoering start medio september 2017 en loopt t/m 2018.

Foto's