Klushuis Oranjeboomstraat

Het klushuis aan de Oranjeboomstraat 111 is een voormalige onderwijzerswoning met trapgevel uit 1890. Dit prachtige monumentale pand met tuin grenst aan de ene zijde aan nieuwbouwhuurwoningen en aan de andere zijde aan de historische gevel van de Sint Leonardusschool. In dit gebouw huizen nu kunstenaars via SKAR. De woning heeft recent een splinternieuwe fundering gekregen.

Authentieke details

De woning bestaat uit twee woonlagen en een zolderverdieping, in totaal ongeveer 140 m2 gebruiksoppervlakte. Aan de achterzijde is er ook nog een kelder onder een deel van de begane grond (niet meegeteld in de woonoppervlakte). Het pand is ongeveer 5,30 m breed en 10,2 m diep. De tuin ligt op het zuidwesten en is ongeveer 12 meter diep. Het pand heeft nog veel authentieke details, er is nooit grootschalig gerenoveerd.

Bij het funderingsherstel zijn de originele tegeltjes van de begane grond voorzichtig losgehaald en opgeslagen in een kamer op de eerste verdieping. Deze kunnen door de koper worden teruggeplaatst. Als gevolg van het funderingsherstel is een nieuwe meterkast geplaatst en is de aansluiting voor gas, water en elektra vernieuwd. De woning ligt in Feijenoord, nabij de Hef, het Entrepotgebouw en vlakbij NS-station Rotterdam Zuid.

Plattegrond

Klik hier om de plattegrond te downloaden

Realisatie

In 2017 is het pand door de verkoper verbouwd.

Foto's