Rhijnvis Feith

Op de hoek van de Rhijnvis Feithstraat en de Van Lennepstraat staat een woongebouw uit de jaren '80. Het gehele rondom liggende bouwblok is gesloopt en hier zijn in 2001, 77 nieuwe woningen voor teruggekomen, die het bouwblok een nieuw gezicht geven. Met dit nieuwbouwplan en het naastgelegen plan van VillaNova Architecten is een nieuwe impuls aan de bebouwing van de wijk Spangen gegeven. Dit is aanleiding geweest om het in de jaren '80 gebouwde deel van het bouwblok ook een facelift te geven en zo het blok 'af' te maken.

De oude gevel werd gestript en is vervangen door een nieuwe gevel die hetzelfde uiterlijk als de naastliggende nieuwbouw heeft. Zo zijn o.a. voor de balkons schermen van baksteen gehangen. Aangezien de balkons niet sterk genoeg waren om deze schermen te dragen is op het dak een overstekende stalen constructie gebouwd waar de schermen aan hangen. 

Tevens is de entree geheel vernieuwd. Een onveilige plek in de gevel werd weggehaald. De entreehal is wat groter geworden en heeft een vriendelijker uitstraling gekregen.

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

Woning Bedrijf Rotterdam

Uitvoering

2004

Realisatie

2005

Foto's