Hudito

Samen met PKW Architecten- en Bouwadviesbureau heeft Hulshof Architecten het nieuwe clubhuis van de Delfsche Hockeyclub HUDITO gerealiseerd. Hulshof Architecten heeft gezorgd voor de schetsen en het ontwerp, PKW verzorgde de technische uitwerking.

Plannen rondom de renovatie begonnen in 2003 en zouden in 2010 moeten leiden tot de wedergeboorte van het clubhuis. Hudito is voor Ineke Hulshof geen onbekende. Sterker nog, haar bureau was al betrokken bij de verbouwing in 1993 van het oude clubhuis, dat stamde uit 1973.

Het nieuwe clubhuis stelt ruimte beschikbaar voor de huisvesting van kinderdagverblijf Plukkebol. Plukkebol heeft vier ruimtes tot haar beschikking die samengevoegd kunnen worden tot twee ruimtes, twee ruimtes daarvan zijn exclusief voor Plukkebol. De andere ruimtes fungeren in het weekend als kleedruimtes. Het kleedkamermeubilair verdwijnt na het weekend weer in de doucheruimtes en voordat het weekend begint worden alle spullen van Plukkebol opgeslagen in de twee ruimtes die exclusief voor hen beschikbaar zijn. Gevolg: twee extra kleedkamers.

Het mooie van het ontwerp is dat iedereen bij binnenkomst in het clubhuis, direct een overzicht van de indeling heeft. Op de volledig heringedeelde begane grond bevinden zich 2 extra kleedkamers ten opzichte van de oude situatie. Ook is meer rekening gehouden met ruimte voor (materiaal) opslag. De verdieping werd helemaal gesloopt en er is een grote open ruimte voor teruggekomen. Door de kap te slopen en een nieuwe verdieping te maken, werd de clubruimte groter en bruikbaarder. Dit was mogelijk zonder de fundering aan te passen, doordat er met lichtgewicht materiaal gewerkt werd. Door hoogwaardig isolatiemateriaal is de opbouw goed geïsoleerd waardoor het energieverbruik wordt geminimaliseerd. Het dak is gemaakt van geïsoleerde platen, licht van gewicht, die het dak een heel ander aanzicht geven.   

Locatie

Rotterdamseweg 183a in Delft

Opdrachtgever

Delftsche Hockeyclub HUDITO

Uitvoering

Brouwer Bouwbedrijf

Realisatie

2010-2011

Foto's