Ahoed

In opdracht van BOAK Projectontwikkeling heeft Hulshof Architecten een plan gemaakt voor uitbreiding van een kantoorgebouw aan De Linie te Capelle aan den IJssel. In het gebouw waren naast kantoren ook huisartsen en diverse andere gezondheidszorg-functies gehuisvest. Ook na de uitbreiding zouden deze gebruikersgroepen in het gebouw terugkomen, aangevuld met een apotheek op de begane grond.

Het huidige gebouw had, verdeeld over de begane grond en twee verdiepingen, totaal ca. 1932m2 BVO. We hebben dit uitgebreid met 612m2, ook weer verdeeld over drie lagen. Het oorspronkelijke gebouw bestond uit een rechthoekig bakstenen volume met stalen, onderbroken bandramen. Aan één kopse zijde van dit volume hebben we de uitbreiding gerealiseerd. We hebben gestreefd naar de toevoeging van een duidelijk herkenbaar nieuw volume, in een overigens toch al door bakstenen gedomineerde omgeving. Deze “eigenheid” van de nieuwbouw hebben we bereikt door de gevel uit te voeren in zink, een materiaal dat niet in de bestaande bouw, maar ook niet in de directe omgeving voorkomt. Om vervolgens het bestaande volume samen met de nieuwbouw één geheel te laten vormen hebben we horizontaliteit van de bandramen in de nieuwbouw overgenomen. De entreepui van de apotheek, op de begane grond in de nieuwbouw, hebben we tenslotte tot de helft onder het bestaande volume doorgetrokken en dit geaccentueerd met een doorlopende luifel.

Door verschillende interieurarchitecten zijn delen van de diverse kantoorvertrekken en de apotheek ingericht, waarna er nog een aantal verhuurbare flexibele kantoorruimtes overbleef.

Locatie

Capelle aan den IJssel

Opdrachtgever

BOAK Projectontwikkeling

Uitvoering

De Kwaasteniet

Realisatie

2008-2009

Foto's