Klushuizen

Samen met de gemeente Rotterdam (www.rotterdam.nl/klushuizen) en Urbannerdam (www.klushuizen.nl) maakt Hulshof Architecten uw droomwoning in een bestaand pand. Er zijn inmiddels al veel droomhuizen gerealiseerd.

In november 2011 won de gemeente Rotterdam de Eurocity Award met de mede door Hulshof Architecten geïnitieerde klushuizenaanpak (zie nieuwsbericht 11-11-2011).

Hoe kan Hulshof Architecten samen met u uw droomwoning maken?
De eerste architectonische impuls is het cadeau van het al bestaande huis: we onderzoeken met u de aanwezige kwaliteit, hetgeen leidt tot “verrassend wonen in bestaande gebouwen”.

Wij bieden u een brochure met daarin de belangrijke zaken die komen kijken bij het verbouwen van een woning. Zo leggen wij uit hoe je om kunt gaan met het bestaande pand en de constructie, wat nodig is voor een bouwaanvraag en welke vereisten noodzakelijk zijn volgens het bouwbesluit. We bespreken de keuze van een aannemer, hoe een aanbesteding werkt en wat er nodig is om de woning uiteindelijk op te leveren.

Natuurlijk willen wij graag met u kennismaken en samen met u het pand bekijken dat u wilt kopen. Voorafgaande aan dit bezoek ontvangt u van ons een woonwensenenquête.

Wij bieden u twee bijeenkomsten aan van ruim een uur die er als volgt uit kunnen zien:
1. Nadere informatie over het bouwen in uw pand, brainstormsessie over het pand, uw wensen en de indeling.
2. Vervolggesprek waarin de ideeën van de eerste bijeenkomst worden geanalyseerd en toegelicht. Hulshof architecten zal twee varianten uit de eerste bijeenkomst verder uitgewerkt hebben, waardoor het gesprek meer op de indeling gericht zal zijn. Tevens ontvangt u een globale kostenraming.

Bij het verslag van het laatste gesprek ontvangt u de gemaakte schetsen, de kostenraming en een geheel vrijblijvende offerte voor mogelijk verder architectenwerk. Hulshof Architecten kan daarbij alle bouwkundige zaken voor u regelen tot en met de oplevering.
Individueel of samen met bijvoorbeeld 5 tot 10 andere kopers kunnen de werkzaamheden worden voortgezet, zodat er kosten bespaard kunnen worden.

In het onderstaande filmpje vanaf minuut 1.49 enige internationale aandacht voor onze DIY (Do It Yourself) houses.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Locatie

Rotterdam Zuid

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam en individuele kopers

Uitvoering

sinds 2006

Foto's