Junogebouw

Bij het transformeren van het Junogebouw is het klushuizenconcept als ontwikkelformule gebruikt. Hulshof Architecten heeft hierbij samengewerkt met Arvide architectuur ruimte visie BNA.

In het Junogebouw werden lege cascokavels in een voormalig kantoorgebouw aangeboden via Kleinschalig Opdrachtgeverschap. De kavels werden 'klusrijp' aangeboden, net zoals de kluswoningen in de binnenstad. Het was ook mogelijk om bouwkavels te kopen op het dak van het gebouw. Deze kavels waren vergelijkbaar met KO-kavels in bijvoorbeeld Laak-West, alleen in dit geval dus gelegen op het dak van het gebouw. In tegenstelling tot de gangbare appartementen, die op de woonmarkt te koop aangeboden worden, was de koper vrij in het bepalen van de grootte van het kavel: men kon zelf bepalen hoe groot het appartement werd, en daarmee qua ruimte en prijs een woning 'op maat' kiezen.

Ook was men vrij in de keuze van indeling en inrichting van het appartement. De kopers kochten lege ruimte, waarbij zij zelf de aansluitingen van energie en water verzorgden. Ook zorgden de kopers zelf voor de afbouw. Om dit mogelijk te maken werd een basisinfrastructuur gemaakt voor de toegankelijkheid en de aansluitbaarheid op het water- en electriciteitsnet.

Alle kavels zijn inmiddels verkocht en de kopers zijn begonnen met klussen. Klik op de onderstaande link voor meer informatie:
http://www.denhaag.nl/ik-bouw-in-den-haag/klushuizen/to/Klushuizen-te-koop-in-het-Junoblok.htm

Nieuwsbrief Junogebouw

junogebouw_nieuwsbrief.pdf

AD 18-9-2012 Kluskavels in elke maat

20120918_ad_hc__kluskavels_in_elke_maat1.pdf

13-11-2012-Blog Ineke Hulshof op herbestemming.nu

Lees hier de blog "ontwerp je eigen droomplek"

Locatie

Junostraat, Binckhorst, Den Haag

Opdrachtgever

DSO Den Haag

Realisatie

2016

Foto's