Hoefkade

In samenwerking met Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt Oude Centrum heeft Hulshof Architecten het plan voor de nieuwbouw van 11 studentenappartementen op de Hoefkade gerealiseerd. De Stationsbuurt en het Oude Centrum zijn wijken in opkomst met een dynamisch en stedelijk karakter en gevarieerde bevolking. Om de leefbaarheid in de wijken te verbeteren knapt de Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt - Oude Centrum Den Haag CV (WOM) verschillende panden op.

Het hoekpand aan de Hoefkade maakte onderdeel uit van het gemeenteproject Poeldijksestraat. Dit project had als doel de voormalige prostitutiestraat te herontwikkelen tot een fraaie straat om in te wonen. Het prominente hoekpand had karakteristieke elementen die hergebruikt moesten worden. Om zoveel mogelijk te redden werden de elementen tijdens de sloop handmatig gedemonteerd. Na het demonteren en slopen van de opstal, kon men het pand weer gaan opbouwen. In september 2013 werd het hoogste element – het leeuwtje – op het pand teruggeplaatst. 

De nieuwbouw is historisch en lijkt in hoofdlijnen op het gesloopte pand. De 11 zelfstandige studentenwoningen die in het pand gevestigd zijn geven een nieuwe impuls aan de wijk. De woningen hebben daarnaast een energielabel A++.

Het project is eind 2013 opgeleverd.

Locatie

Den Haag

Realisatie

Eind 2013

Foto's