Bamboe Bovenstad

Bamboe Bovenstad was een bouwsel uit bamboesteigers, als een labyrinth-achtige 'stad', die in het kader van Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa door steigerbouwers uit Shanghai bovenop het monumentale hogeschoolgebouw uit 1930 in het Museumpark werd gebouwd.

Hoog boven het brandpunt van het culturele programma was Bamboe Bovenstad een open doolhof van bamboe stengels in allerlei diameters. Het voegde zich rond de bestaande bouwkundige structuur van het Hogeschool-dak en de daarop aanwezige installaties.

Het dak was toegankelijk voor maximaal 200 bezoekers tegelijkertijd, die konden genieten van rust en een wijds uitzicht over de stad rondom, evenals de evenementen die op het dak plaatsvonden.

Het project was opgedeeld in verschillende fases, waarbij fase 1 en 2 zich op het dak van de Hogeschool bevdnden. Fase 3 bestond uit een theehuis naast het Museum Booijmans van Beuningen, maar deze fase is helaas niet gerealiseerd. Fase 4 was een dakopbouw aan de Mathenesserlaan met zicht op de Hogeschool.

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

Stichting Bovenstad

Foto's