VOC kopersgroep bijna compleet

Bijna alle appartementen in het Rijksmonument VOC Delfshaven zijn verkocht. De verwachting is dat medio 2017 met de uitvoering gestart zal worden.  

Het VOC Zeemagazijn is gebouwd in 1672 in opdracht van de 'Delftse kamer' van de VOC en is één van de vier nog resterende zeemagazijngebouwen in Nederland. Na een grote brand in 1746 is het pand in een versoberde versie opnieuw opgebouwd. Na 1800 deed het pand dienst als pakhuis en aan het einde van de 19e eeuw vestigde de soda & chemicaliënfabriek van Kortman & Schulte en later AKZO zich in het pand.

Een eerste verkenning laat zien dat er in het VOC-gebouw elf woningen en een kantoorruimte gerealiseerd kunnen worden. De woningen zullen beschikken over veel karakter door de grote eiken balkenplafonds en de kapverdieping met zijn historische spanten.

Geïnteresseerd in wonen op een schitterende locatie aan het water? Er zijn nog enkele opties beschikbaar.

Hulshof Architecten is samen met Urbannerdam initiatiefnemer van het project. Op de projectpagina VOC Zeemagazijn Delfshaven vind je meer informatie. Kijk op de site van Urbannerdam voor verdere informatie over de verkoop.