Binnenmaas

Het project was een ontwerp voor twee bouwblokken van ieder acht woningen op twee locaties in de gemeente Binnenmaas. Er werd gekozen voor twee villa- achtige gebouwen met een- en tweepersoons appartementen, geschikt voor jongeren (starters) en ouderen.

Westmaas

Het gebouw ligt op een dijktalud, waardoor buitenruimten en bergingen in het bouwblok moesten worden opgenomen. De bovenwoningen worden door een portiek en een korte galerij ontsloten. De benedenwoningen hebben een eigen voordeur aan de straat.
Het trappenhuis, de galerij en de loggia's geven een aantrekkelijke visuele verdeling van de vrij forse bouwmassa en zorgen voor aansluiting op de maat en schaal van de omliggende bebouwing.

Mijnsheerenland

Hier vormt het gebouw een schakel tussen kleinschalige ( gedeeltelijk gestapelde ) bebouwing en ruime eengezinswoningen.
Door de oriëntatie van de woningen naar drie kanten krijgt het bouwblok een “gezicht” naar het dorp toe. Ook wordt hierdoor de sociale controle op de parkeerplaatsen verbeterd. De kapvorm zorgt voor een vloeiende overgang van de lagere naar de hogere bebouwing.

Locatie

Binnenmaas

Foto's