Hulshof Architecten

Hulshof Architecten loopt voorop in vernieuwende, stedelijke transformatieprocessen.

De kracht van Hulshof Architecten is dat wij ontwerpen, bouwen én werken volgens onze principes van schatgraven, bottom-up, up-cycling en slow. Vanaf het begin in 1981 hebben wij een onbegrensd netwerk opgebouwd. De stap om in 2003 van Rotterdam naar de creatieve fabriek Bacinol in Delft te verhuizen, kwam mede voort uit die denkwijze.

Het bureau is in 1988 ontstaan uit een maatschap van Ineke Hulshof, Rob Goverts en Dik Hoogstad. Ineke Hulshof heeft toen haar werk met een eigen bureau voortgezet. Dit werk bestond voornamelijk uit stadsvernieuwingsprojecten, renovaties en nieuwbouw vooral in Rotterdam. Intussen is het werkgebied over heel Nederland en zelfs tot in Shanghai uitgebreid.
Met de gemeente Rotterdam is van 1988 tot 1999 in het kader van zusterstadsrelatie aan stadsvernieuwing in Shanghai gewerkt.

In de 25 jaar dat het bureau bestaat zijn ruim 3500 woningen, diverse kantorengebouwen, sportfaciliteiten en een uitvaartcentrum met crematorium gerealiseerd.

Met inventieve benaderingen zijn bijzondere woningbouwprojecten gerealiseerd en heeft het bureau verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Gulden Feniks voor innovatie en renovatie. Duurzaamheid staat samen met de gebruikers in alle projecten voorop. Het bureau slaagt er voortdurend in onmogelijk lijkende opgaven te realiseren, waarbij het mooiste resultaat in de verhalen van de gebruikers als 'zelf bedacht en gemaakt' wordt gepresenteerd.

Telefoon mobiel: +31 6 53410580

Telefoon kantoor: +31 15 2148866

Email: bureau@hulshof-architecten.nl

Website: www.hulshof-architecten.nl